Steve Job zijn wereldberoemde speech bij Stanford in 200514:34

  • 0
Gepubliceerd op maart 28, 2017

Op 6 oktober 2011 was de meest spraakmakende businessman Steve Jobs overleden. Steve heeft Apple opgericht, uit het diepe dal getrokken en er een wereldsucces van gemaakt. Er zijn van Jobs ontelbare interviews en speeches te vinden, zijn speech bij Stanford in 2005 is volgens vele de allerbeste die je kunt vinden.

Steve vertelt dat zijn biologische moeder wilde dat hij zou geadopteerd worden door mensen die een universitaire opleiding hadden genoten. Dat dit ook was geregeld maar dat die mensen op het laatste moment besloten om toch liever een meisje te adopteren dan een jongen.

Daardoor kwam Steve terecht bij een normaal burgergezin; zijn adoptievader had niet eens een middelbare school diploma. De biologische moeder van Steve is hier later achtergekomen en wilde dat hij bij een ander gezin terecht zou komen. De adoptieouders van Steve hebben zijn biologische moeder gegarandeerd dat zij voor Steve zouden sparen zodat hij naar een universiteit kan.

De studie die Steve had gekozen boeide hem totaal niet. Na 6 maanden besloot hij om hiermee te stoppen, dit was een lastige keuze maar achteraf gezien wel de beste die hij ooit hebt gemaakt.

Hij is toen lessen gaan volgen die hij wel interessant vond, zo leerde hij wat goede typografie geweldig maakte. Die kennis is in de Macintosh computer verwerkt en het begin van het ‘strakke’ design van alle Apple producten en – volgens Steve – Microsoft apparaten. “And since Microsoft just copied the Mac, it is likely that no personal computer today would have them”, aldus Steve Jobs.

We kunnen het hele manuscript hier uit typen maar dat is overbodig. Ik adviseer je om de speech te kijken als je dat nog niet hebt gedaan. Bijna een garantie dat je daarna bruist van de energie om je dromen achterna te gaan.

Twee mooie quotes van Steve om af te sluiten:

“Het leven kan af en toe bikkelhard zijn. Blijf in jezelf geloven!”

“Werk gaat veel tijd vergen van je leven, de enige manier om een leuk leven te hebben is te doen waarvan jij denkt dat het geweldig werk is.”

Genoten van deze video?
"Nee, bedankt. Sluit dit venster!"