Mark Gorman vertelt verhaal over Joe die zijn droom volgde08:54

  • 0
Gepubliceerd op maart 28, 2017

Mark Gorman is een Amerikaans christelijke motivatiespreker die mensen wil stimuleren om keihard te knokken voor je dromen. “If your dream is not so big that it makes you change who you are. Then your dream is to small”, zegt Gorman.

In deze video zien we een fragment uit zijn optreden “How to Keep Your Dream alive”. In dit fragment verteld Mark het verhaal over Joe die een spraakbelemmering heeft maar zich daardoor niet uit het veld liet slaan.

Joe ging naar college om te studeren als een prediker. Niets geks aan zou je zeggen. Wel als je een spraakbelemmering hebt als hij. Zie je al iemand in de Kerk staan prediken die niemand kan verstaan? Precies, dat gaat niet werken.

Toch liet Joe zich daardoor niet kennen, ook dat zijn klasgenoten achter zijn rug om grapjes over hem maakte, liet hem koud. Sterker nog hij deed er een schepje boven op. Op campus waar zij allemaal verbleven was er één prachtig meisje waar iedereen op verliefd was. Joe zei tegen zijn klasgenoten dat hij met haar gaat trouwen. Ook nu lagen zijn klasgenoten helemaal in een deuk. Waarom zou het mooiste meisje van campus met iemand gaan die amper kan praten?

Joe liet zich weer niet uit het veld slaan. Hij hield wijselijk zijn mond en ging net zo lang oefenen tot dat hij het mooiste meisje van campus mee kon vragen op een date. Eind goed al goed. Joe vroeg haar mee op een date en ze zei ja. En later is Joe getrouwd met haar.

 

Genoten van deze video?
"Nee, bedankt. Sluit dit venster!"