Zonnebanken kan je Leven Kosten – Pas op!01:23

  • 0
Gepubliceerd op december 26, 2017

Het is inmiddels weer ‘heerlijk’ winter. Dat betekent dat we in Nederland moeten zoeken naar een zonnestraaltje. Mocht je hoopvol op zoek gaan, dan zal je na een lange ‘speurtocht’ er teleurstellend achterkomen dat er in de buitenlucht geen beginnen aan is.

Wat doen Nederlanders dan om toch aan zo’n goud-gele kleur te komne? Ja-ha, die gaan lekker naar de zonnestudio. Want zo’n bruine tint zorgt ervoor dat we ons slanker, beter voelen en meer seks hebben.  Daarnaast wapenen veel mensen zich tegen een winterdepressie.

‘Winterdepressie?’, hoor ik je denken. Ik lieg dit niet. Er zijn verschillende bronnen die melden dat alleen in Nederland er ongeveer 100.000 mensen jaarlijks last hebben van een winterdepressie. Moet je nagaan wat een beetje gebrek aan wat zonlicht allemaal niet voor schade kan aanbrengen.

Afijn, geen zorgen. Gelukkig is er een makkelijke oplossing voor dit probleem, namelijk een sessie onder de zonnebank. Bij een zonnestudio ben je voor ongeveer 10 euro maarliefst 20 minuten onder de pannen. Je ligt dan onder professioneel spul waar je jouw favoriete muziek kunt selecteren, nevelspray aankunt zetten en een blower op verschillende standen instellen. Kortom, je krijgt redelijk waar voor je geld.

Als je heel fanatiek bent kan je er voor kiezen om een zonnebank te kopen. Maar schrik niet: een beetje een professionele zonnebank kost al gauw tussen de 500 en 3000 euro.

Als je dan zo’n zonnebank of zonnehemel in huis hebt en je vindt het heerlijk om je te verwennen met een zonnebank sessie, dan moet je jezelf echt onder de controle houden.

Huidkanker ligt op de loer. Vooral in Engeland – waar zonnebanken nog populairder is dan in Nederland – zijn het aantal huidkanker patienten door in de zon en onder de zonnebank zonnen geëxplodeerd.

In Noorwegen hebben ze hier lang geleden een grappig filmpje over gemaakt. Je ziet een blonde dame zich klaar maken om onder de zonnebank te gaan. Op het moment ze onder de zonnebank gaat liggen, klapt de zonnebank dicht.

In het Noors staat er: “Zonnebanken kan je leven kosten.”

Overal waar ’te’ voorstaat is niet goed, behalve tevreden. Wees daarom niet te gretig, pak af en toe een zonnebankje maar maak het niet te gek.

Genoten van deze video?
"Nee, bedankt. Sluit dit venster!"