Oostenrijker fiets over de balustrade van de Kölnbrein Dam03:02

  • 0
Gepubliceerd op maart 31, 2017

Wat sommige mensen al niet doen voor een prijs. De Oostenrijker Fabio Wibmer, slechts 20 jaar oud, had een geweldige locatie gevonden om mee te dingen voor de eerste prijs  van de “GoPro of the world contest.”

Deze wedstrijd is georganiseerd door *tromgeroffel* GoPro in samenwerking met Pinkbike.com om te zien wie de sickste biker video kan maken. Het mooie aan deze contest is dat het publiek voor 100% beslist wie er wint. Hoe ziek deze video ook mag zijn, Fabio met zijn ‘balustrade rit’ is niet de publiekslieveling geworden – hij moet het helaas doen met de tweede plaats.

Overigens is de prijsverdeling als volgt: eerste plek krijgt 1.200 dollar, tweede plaatst ontvangt 800 dollar en de derde plek wint een GoPro HERO4 Black Edition. Fabio met zijn 800 dollar gaat in ieder geval niet met lege handen naar huis. De top-3 plus iemand die door de jury wordt gekozen, strijden daarna nogmaals voor de uiteindelijke winnaar.

Wat moeten we verder over de video zeggen? Wij zitten hier met zwetende handen te kijken, hopend dat hij niet voor een seconde zijn evenwicht verliest en 200 meter naar beneden kukelt. Dan te bedenken dat er mensen zijn die al hoogtevrees hebben als ze op een stoel staan. Daarom is Fabio bij deze onze daredevil.

We hopen voor hem dat hij de eindstrijd wel wint.

Genoten van deze video?
"Nee, bedankt. Sluit dit venster!"